Toplantıda, kentin tarihi ve turistik merkezlerinden biri olan Çarşı Bölgesi’nde uygulanan saatli atık toplama sisteminin işleyişine dair detaylar paylaşıldı. Temizlik İşleri Müdürü Burak Selçuk tarafından yapılan sunumda, bölgedeki atık toplama saatleri, süpürme ve yıkama faaliyetlerine dair bilgiler aktarıldı. Selçuk, sistemin kent estetiği ve çevre sağlığı açısından önem taşıdığına dikkat çekerek, “Çarşı gibi yoğun ziyaretçi alanlarının temizliği sadece belediye ekiplerinin çabasıyla değil, esnafın duyarlılığıyla da sürdürülebilir” dedi. Ayrıca sigara izmaritlerinin gelişi güzel çevreye atılmaması konusunda da uyarılarda bulundu.
Belediye Başkanı Muharrem Erkek ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz, Musaköy’de çöp depolama alanımız var. Çöplerden metan gazı ve çöp sızıntı suyu çıkar. Biz, çöp sızıntı suyunu dahi arıtarak doğaya bırakan Türkiye’deki tam lisanslı beş belediyeden biriyiz. Bu konuda o kadar hassasız,” diyerek belediyenin çevre konusundaki çalışmalarına dikkat çekti.
Temizlik bilincinin toplumun her kesimine yayılması gerektiğini vurgulayan Erkek, “Atıklar, çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Bu nedenle atıkların en fazla 5 ya da 10 dakika önce dışarı çıkarılması önemli. Bu sistem, sadece temizlik ekipleri için değil, kentimizin genel görünümü ve turizmi açısından da büyük değer taşıyor,” ifadelerini kullandı.
Soru-cevap bölümüyle devam eden toplantının ardından Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çarşı Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. Yüz yüze yapılan görüşmelerde, atık toplama saatlerine uyulmasının önemine dair bilgi paylaşımı yapıldı.
HABER MERKEZİ